top of page

Studijsko putovanje u Nizozemsku

U terminu od 19. rujna do 23. rujna četvero nastavnika Gimnazije Bjelovar, dvoje nastavnika Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice, te dvoje nastavnika Srednje škole Marka Marulića Slatina bili su na studijskom putovanju u Nizozemskoj. Tijekom putovanja obišli su tri nizozemska grada: : Wageningen, Arnhem i Amsterdam.

Cilj studijskog putovanja bio je proučiti i vidjeti obrazovni sustav u Nizozemskoj, njegovu strukturu i načine poučavanja upotrebom novih tehnologija.

Prvi dan u Nizozemskoj nastavnici su posjetili Wageningen University and Research. Wageningen University and Research trenutno je najbolje sveučilište u Nizozemskoj koje broji 9 000 studenata iz raznih krajeva Svijeta. Kroz kampus ih je provela menadžerica istraživačkog centra gđa. Ans Geerling. Tijekom posjeta nastavnici su mogli vidjeti kabinete namijenjene istraživanju i razvoju zdrave hrane i okoliša, sveučilišnu knjižnicu i kabinete u kojima se održava nastava.

Drugi dan nastavnici su posjetili institut Ixperium u Arnhemu. Vodič kroz Ixperium bio je g. Jaap Dekker. Institut se bavi obrazovanjem nastavnika i uvođenjem novih tehnologija u nastavu. Nastavnici su tijekom posjeta mogli isprobati neke nove tehnologije današnjice koje se koriste u nastavi. Drugi dio dana nastavnici su još posjetili srednjoškolca rodom iz Bjelovara, te su iz učeničke perspektive mogli vidjeti kako izgleda njihov obrazovni sustav.

Treći dan studijskog putovanja bio je posjet instituciji CMA (Centre for Microcomputer Applications) koja se bavi dizajniranjem rješenja i uvođenjem novih tehnologija u nastavu. Fokus implementacije novih tehnologija vezan je za skupinu prirodoznanstvenih predmeta, tj. matematike i fizike. Predavanje vezane za nove tehnologije održao je dr. Andre Heck sa Sveučilišta Amsterdam.

Na samom kraju putovanja nastavnicu su posjetili još jednu srednju školu . Nastavnici su prošli kroz školu, nazočili nastavi i razgovarali s učenicima.

Kako je sve bilo u Nizozemskoj možete vidjeti na fotografijama.



RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page